Tijdelijk een extra pastor!

Rozanne van der Veur was stagiaire bij het Kruispunt en heeft tot 1 augustus 2020 een klein contract als geestelijk verzorger. Zij zal vooral in de kapel aanwezig zijn, zodat Lucy Geertman meer op straat en in de instellingen in en rond Nijmegen aanwezig kan zijn.

Lucy en Rozanne zijn allebei aanwezig in de kapel tijdens de vieringen op zondag en bij de warme maaltijd op donderdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Rozanne van der Veur

Mijn naam is Rozanne van der Veur. Ik werk bij Het Kruispunt als geestelijk verzorger.

Ik heb humanistiek gestudeerd in Utrecht en heb een aantal jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent. Ik besloot liever als geestelijk verzorger te willen werken. Daarom ben ik de opleiding tot geestelijk verzorger op de VU in Amsterdam gaan doen. Voor deze opleiding heb ik stage gelopen bij de PI in Vught en bij het Kruispunt in Nijmegen. Toen ik mijn stage had afgerond, mocht ik er blijven als geestelijk verzorger. Daarnaast werk ik ook als coördinator voor een project voor bezoekmaatjes voor (ex-)gedetineerden.

Ik ben op donderdag en zondag in de kapel om een luisterend oor te bieden aan de bezoekers. Soms ga ik op zondag ook voor in de dienst. De dienst is heel toegankelijk, open en werelds van karakter. We luisteren samen naar verhalen en muziek en er worden kaarsjes gebrand.

Ik vind het belangrijk dat de Titus Brandsma kapel een thuis kan zijn voor iedereen. Een plek waar elk mens die er binnen komt zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Het mooiste vind ik dat we daar samen met de professionals, vrijwilligers en bezoekers vorm aan geven en zorg voor dragen. Dus voel je welkom en tot ziens in de kapel!