Nieuwe coördinator van het Kruispunt

Het bestuur van Het Kruispunt Nijmegen heeft per 1 februari een nieuwe coördinator aangesteld: Peter Schoenmakers. Hij wordt verantwoordelijk voor de vrijwilligers, de dagelijkse gang van zaken, de kapel etc. Hieronder stelt hij zich voor.

Mijn naam is Peter Schoenmakers, ik ben 56 jaar en kom oorspronkelijk uit Rosmalen (bij Den Bosch). In de jaren ’80 ben ik in Nijmegen sociale geografie (aardrijkskunde) gaan studeren. Om mijn studie te bekostigen werkte ik jarenlang als oproepkracht in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Na mijn studie werkte ik bijna elf jaar voor Fair Trade, een organisatie voor eerlijke handel met vestiging in Culemborg. Na een aantal jaren marketing ben ik daarna voornamelijk werkzaam geweest op de afdeling bedrijfsconsultancy Latijns-Amerika.

Vanaf 2001 werkte ik een kleine drie jaar als (team-)manager voor twee zorginstellingen voor ouderen.

Tussen 2004 en 2018 was ik manager voor stichting Dominicanenklooster Huissen, een bewoond klooster en tevens ”conferentieoord” met een veelheid aan activiteiten (o.m. ook kwetsbare groep mensen, zoals eenzame ouderen, GGZ cliënten, mantelzorgers, etc.). Ik heb daar werkzaamheden gedaan als bedrijfsvoering, facilitair management, relatiebeheer, aansturing van vrijwilligers etc.

Na mijn vertrek bij het klooster heb ik veel vrijwilligersklussen gedaan en ben ik een eigen bedrijf gestart. Als zzp-er bied ik me aan als fondsenwerver, organisatieadviseur en interim manager, bijvoorbeeld voor de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. De mogelijkheid om in dienst te komen van Het Kruispunt kon ik niet laten schieten en ik heb er dan ook veel zin in.

Ook niet onbelangrijk: ik ben getrouwd en heb twee volwassen dochters. Ik houd van lezen, voetbal (in de zaal, maar ook kijken en erover praten), film en simpelweg nieuwsgierig zijn.

Ik zie uit naar mijn samenwerking met Lucy, Rozanne en alle vrijwilligers die zich inzetten voor Het Kruispunt. En natuurlijk hoop ik vele mensen te mogen verwelkomen en ontmoeten in de Titus Brandsma kapel. Graag tot ziens!