Pleisterplaats voor dak- en thuislozen 

Titus Brandsmakapel

Het Kruispunt Nijmegen biedt een plek waar (voormalig) dak- en thuisloze mensen zich thuis kunnen voelen. Het Kruispunt werd in 1998 op straat opgericht met de bedoeling aanwezig te zijn bij mensen van de straat.

In 2003 kreeg het een thuis in de Titus Brandsmakapel. Deze bijzondere, monumentale plek past bij ons. We hebben er de ruimte om rustig te zitten voor een gesprek met een bakje koffie. Onze keuken is ingericht om warme maaltijden voor kleine gezelschappen klaar te maken.

Het Kruispunt Nijmegen wordt ondersteund door Fonds Franciscus, Fred Foundation, de Gemeente Nijmegen, kerken en religieuzen in de omgeving en een aantal betrokken mensen in de stad. We kunnen altijd donateurs en vrijwilligers gebruiken.

Activiteiten

In al onze activiteiten en projecten staan onze kernwaarden centraal: laagdrempelig, open, medemenselijk, onvoorwaardelijk, onbevooroordeeld, betrokken en mensen in hun kracht zetten. Wist u dat er in de Titus Brandsma Kapel elke week samen wordt gekookt, kunst en muziek wordt gemaakt en dat er elke zondag een straatviering is? Bekijk al onze activiteiten. Er staat bijna elke dag wel iets op het programma. 

Word vrijwilliger 

Draag jij dak- en thuisloze mensen een warm hart toe?

Wil jij ons helpen om Het Kruispunt nog mooier, daadkrachtiger en sterker te maken?

Dan is hier je kans!!

Interesse? Lees hier de vacaturetekst en kijk rond op onze site voor meer informatie over wie we zijn en wat we doen.

Of mail naar: info@kruispuntnijmegen.nl

“Het Kruispunt is uniek. Mensen voelen zich welkom zoals ze zijn. Doordat ze gehoor vinden, wordt soms terugkeer naar de reguliere opvang weer mogelijk, of krijgen ze via Buitenzorg toch medische zorg.” (Wendy, GGD Nijmegen).

“Het gaat er hier om een mens mens te laten zijn. Hoe iemand ook is. Zo vinden ze een stuk eigenwaarde terug.’ (Nando, vrijwilliger).