Wegen met Zegen – Pelgrimsroute in de Betuwe

Sinds een paar maanden lopen er geregeld mensen met wandelschoenen en rugtassen langs onze kapel. Wat blijkt: het zijn wandelaars die de Wegen met Zegen bewandelen. Dit initiatief is in het voorjaar gestart en is niet zomaar een wandeling door het mooie Betuwse landschap. Nee, het is een pelgrimstocht langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier.

Deze wandeling leidt de wandelaar echter niet alleen door prachtige natuur. Ook de stad Nijmegen komt aan bod, aangezien het de oudste stad van Nederland is. De Romeinen hebben immers hun sporen al nagelaten. Daarnaast is Nijmegen een stad met een rijke geschiedenis die tijdens de wandeling uitgebreid wordt uitgelegd in de te downloaden stadswandeling.

Dit alles verklaart de plotselinge aanwas van wandelaars die met interesse een kijkje willen nemen in onze kapel. De stadswandeling leidt de wandelaar namelijk langs De Titus Brandsma kapel, die is vernoemd naar de onlangs heilig verklaarde Titus Brandsma. Ter ere van zijn heiligverklaring is het literaire baken geplaatst waarop de wandelaars kunnen lezen over zijn tijd in Scheveningen, voordat hij gedeporteerd werd naar Dachau, waar hij in 1942 werd omgebracht.

Mocht u de Wegen met Zegen ook willen bewandelen, kijk dan op www.wegenmetzegen.nl en wellicht zien wij u ook verschijnen tijdens één van onze activiteiten: Onze Inloop, Samen Eten of Uitsmijterdag op maandag, woensdag of vrijdag tussen 13:00 en 15:00 uur bij de Titus Brandsma kapel, Kroonstraat 114 te Nijmegen.