Titusdoek krijgt opfrisbeurt

In het najaar van 2017 werd door Het Atelier van de Overlevingskunst van Het Kruispunt Nijmegen begonnen aan het schilderen van een doek om buiten aan de gevel te hangen.

Het moest een groot en kleurrijk doek worden, omdat de Titus Brandsma Kapel een klein en wat achteraf gelegen inloop is voor dak- en thuislozen en daarom soms moeilijk te vinden.

Samen met de bezoekers werd er een ontwerp gemaakt. Onder de bezielende leiding van de vrijwilligers werd het een mooi en in het oog springend doek met in het midden de afbeelding van Titus Brandsma.

De Brug, sept 2017. Klik om te vergroten

Nu, 4 jaar later, is het doek aan een opfrisbeurt toe. Het doek heeft veel regen en vooral veel zon te verduren gehad en is verbleekt.

Hier een impressie van het opfriswerk, weer geleid door onze vrijwilligers Thijs en Hans. Natuurlijk met hulp van onze bezoekers van de Koffie to Go.

Binnenkort hangt het doek weer aan de gevel en is het weer een baken van herkenning voor de Nijmeegse dak- en thuislozen die voor een bakkie koffie en wat gezelligheid naar de Titus Brandsma Kapel komen.