Expositie schilderijen, foto’s en tekeningen van dak- en thuislozen

Expositie schilderijen, foto’s  en tekeningen van dak- en thuisloze mensen in Nijmegen.

Vanaf vrijdag 2 februari tot 1 maart 2024 exposeren dak- en thuisloze bezoekers van Stichting Het Kruispunt Nijmegen in De Ark van Oost, wijkcentrum in Nijmegen-Oost, Cipresstraat 154, 6523 HR Nijmegen, tel.  024 360 3778. Het Kruispunt Nijmegen biedt een plek waar (voormalig) dak- en thuisloze mensen zich thuis kunnen voelen. Het Kruispunt is een vrijwilligersorganisatie en werd in 1998 op straat opgericht met de bedoeling aanwezig te zijn bij mensen van de straat. In 2003 kreeg het een thuis in de Titus Brandsmakapel aan de Kroonstraat in Nijmegen. Deze bijzondere, monumentale plek past bij ons. We hebben er de ruimte om rustig te zitten voor een gesprek met een bakje koffie. Onze keuken is ingericht om warme maaltijden voor kleine gezelschappen klaar te maken. Het Kruispunt Nijmegen wordt ondersteund door Fonds Franciscus, Fred Foundation, de Gemeente Nijmegen, kerken en religieuzen in de omgeving en een aantal betrokken mensen in de stad. We kunnen altijd donateurs en vrijwilligers gebruiken.

Onze bezoekers laten werk zien, recent en van de afgelopen 20 jaar, waarop ze soms hun eigen situatie verbeelden, maar ook gewoon hun artistieke kunnen laten zien. Dat kan graffity zijn, maar ook landschappen, portretten, foto’s van Nijmegen, beelden uit het land van herkomst, religieuze voorstellingen, enzovoort. Er zijn ruim 40 werken te zien.

U wordt van harte uitgenodigd te komen kijken en kopen! Al het werk is te koop voor echt heel betaalbare prijzen. Van de opbrengst gaat de helft naar de makers en de helft naar Het Kruispunt.

De opening is vrijdag 2 februari 17 uur door straatpastor Lenneke en bezoeker en graffity-artiest Clemence. Openingstijden: dagelijks tussen 9 en 22 uur (m.u.v. schoolvakanties)

Info: www.kruispuntnijmegen.nl; info@kruispunt.nl; hansgarritsen94@gmail.com