EXPOSITIE IN DE ARK VAN OOST

 

Als u in Nijmegen ergens een graffiti-schildering tegenkomt met de ‘handtekening’ (‘tag’ in het jargon) Rebel, dan weet u dat het werk is van onze bezoeker Clemence. Hij vertelde op vrijdag 2 februari over zijn werk bij de opening van de expositie in het wijkcentrum Ark van Oost. Hij gebruikte twee voorbeelden om duidelijk te maken hoe hij te werk gaat: twee afgedankte reclamefoto’s van een opticien die hij ergens naast de straat vond, heeft hij bewerkt en tot nieuwe kunstwerken gemaakt. ‘En als ik dan eens iets verkoop, kan ik ’s avonds naar de pizzeria,’ zo vertelde Clemence.

Overlevingskunst, dat is het werk van een aantal van onze bezoekers. In de jaren voor corona maakten zij dit werk in het Atelier van de Overlevingskunst, een van de projecten van Het Kruispunt. Bij de opening noemde straatpastor Lenneke van Maren Het Kruispunt ‘een vrijplaats voor de ziel’. Die vrijplaats biedt volop ruimte aan creativiteit, en daarom hoopt Het Kruispunt binnenkort ook weer met een kunstproject te starten.

Ruim veertig werken zijn nog tot en met 29 februari te zien in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen-Oost. Het wijkcentrum is op weekdagen tussen 9 en 22 uur open. De expositie is te zien in de gangen van de bovenste verdieping. Het werk is ook te koop, voor zeer schappelijke prijzen.

(Zie ook het nieuwsbericht van 23 januari voor meer informatie over deze expositie.)