Zondagviering Stadskerk met Het Kruispunt

Op zondag 4 december jl. nam Het Kruispunt Nijmegen deel aan de zondagsviering in de Stevenskerk die dit keer in het teken stond van dak- en thuisloze mensen in Nijmegen. Voorganger was stadspredikant Wilma Hartogsveld.

Straatdichter Ton las enkele van zijn zelf geschreven gedichten voor over het leven op straat en zijn eigen kijk op de Albert Heijn.

Straatdokter Maria van den Muijsenbergh verzorgde ‘de preek van de leek’. Deze is via deze link te lezen.

Straatpastor Lucy en Clemens hebben ieder een stuk van een skibroek aangeboden aan de dominee. Dit in het kader van Stof tot nadenken.

Voor veel mensen is een skibroek het symbool van vakantie, maar de straatpastor deelt in de winter skibroeken uit aan de bezoekers van de Titus Brandsma Kapel. Vooral buitenslapers en mensen in een scootmobiel zijn daar blij mee. Het beschermt tegen de koude die je ervaart als je veel buiten bent, zelfs buiten slaapt in de winter. Clemens vertelde kort over zijn leven op straat.

Natuurlijk ontbrak ook de muziek niet. We zongen samen het “huislied” van Het Kruispunt : “Wonen overal, nergens thuis” en andere liederen. Manito bracht op virtuoze wijze verschillende muziekstukken ten gehore op zijn gitaar.

We hebben samen brood gedeeld en kaarsen gebrand voor gebeden die uitgesproken werden door verschillende aanwezigen. Patrick maakte tijdens de viering een nieuwe “Koppensneller” en voorzag deze aan het eind van de viering van uitleg.

Na de viering konden mensen een stadswandeling maken met Ben van “De Vagebond”. Of samen lunchen met soep en brood in de Titus Brandsma Kapel.

Foto’s Dick Vos.