Het Kruispunt zoekt vrijwilligers voor de zondag

Vanuit de Titus Brandsmakapel aan de Kroonstraat in Nijmegen verzorgt Stichting Het Kruispunt pastoraat voor dak- en thuisloze mensen in Nijmegen en omgeving.

 

Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, is er tussen 13.00 en 15.00 uur een inloopmiddag. Er is dan koffie/thee en afhankelijk van de dag een broodje, warme maaltijd of uitsmijter. De straatpastors en vrijwilligers van de stichting gaan met ‘mensen van de straat’ relaties aan op basis van wederkerigheid. Medemenselijkheid en aanwezigheid vormen de kern van deze relaties. Sommigen houden van een praatje, anderen van schaken of sjoelen en velen houden van een grapje op zijn tijd.

 

Op dit moment is er eens per maand een viering op de zondagmiddag. Dan is er ruimte voor het aansteken van een kaarsje en voor een gesprek tijdens de overdenking van een tekst. Na de viering hebben we een gezamenlijke broodmaaltijd.

 

Juist op de zondag is er weinig tot niets te doen in Nijmegen voor de mensen van de straat, en is er veelal geen maaltijd beschikbaar. Het Kruispunt wil dan ook graag wekelijks open op de zondagmiddag; twee keer per maand een viering en de andere zondagen een inloop.  Hiertoe zoekt het Kruispunt mensen die gastvrouw of gastheer voor de zondag willen zijn. Dit kan bij de vieringen en/of de inloop zijn.

 

Voel je ervoor om te helpen bij deze inloop, neem dan gerust contact op met de straatpastors Inge Smit, (06) 58 96 72 24, inge@kruispuntnijmegen.nl, of met Lenneke van Maren, (06) 58 91 92 78, lenneke@kruispuntnijmegen.nl, of kom een keer kijken bij een van de inloopmiddagen.