Daklozendag vrijdag 7 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober 2022, van 12:30-16:30 uur, organiseren de samenwerkende organisaties binnen het Nijmeegs Daklozen Overleg (NDO) met steun van de Gemeente Nijmegen een scala aan activiteiten in het kader van Wereld Daklozendag 2022. Het wordt weer een dag voor alle Nijmegenaren, maar in het bijzonder voor hen die dak- en thuisloos zijn.

Bezoekers worden laagdrempelig geïnformeerd over ontwikkelingen die voor dak- en thuislozen van belang zijn. Dit jaar zijn dat de Homebass Foundation die een Make-Over van nachtopvang de NuNN mogelijk maken en Art-Hub De Wikkel. De straatartsen van praktijk Buitenzorg geven uitvoering aan de door hen bepleitte directe medische zorg voor daklozen. (Denk hierbij aan voetverzorging en mondzorg.)

Bezoekers van de daklozendag kunnen gratis gebruik maken van de aanwezige kappers van “Zegt U het Maar”, de pedicure en de kledingbank om zich vervolgens te laten portretteren door een sneltekenaar of professionele fotograaf.

Ook wij van Het Kruispunt zijn aanwezig. Bezoekers kunnen bij Het Atelier van de Overlevingskunst zelf T-shirts en tassen bedrukken. Geheel naar eigen inzicht en keuze!

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de singer songwriters Diego en Appie, Tam Tam Rienus en de Muziek Ontmoetgroep. Ook dit jaar is straatdichter Ton present en is er een foto-expositie te bewonderen van Iriscovery.

Vanaf 15.15 uur is het mogelijk deel te nemen aan de dronkenmansrace. Met een zogenaamde dronkenbril kunnen bezoekers ervaren hoe is het is om in kennelijk staat te verkeren om vervolgens in een rechte lijn te lopen of rennen.

Presentatie van de daklozendag is in handen van Patrick Liefdevoll en Rutger C. Kips.

De daklozendag vindt plaats van 12.00-16.00 uur in Brebl. Waalbandijk 14 e/f, te Nijmegen.

WELKOM!!