Al vier maanden op pad met de koffiekar

Sinds half april gaat Het Kruispunt Nijmegen op pad met de koffiekar. Vanaf het begin bleek dit een goed alternatief voor onze inloop, de Titus Brandsma Kapel. De kapel is sinds de uitbraak van het coronavirus gesloten, wat voorlopig nog zo blijft vanwege de anderhalve meter maatregel.

De twee straatpastores, Lucy en Rozanne, zijn meestal aanwezig tijdens de koffieronde, vergezeld van soms coördinator Peter en verschillende vrijwilligers. Zij beginnen altijd in het Kronenburgerpark, bij de dierenweide. Daar zitten veel van de vaste bezoekers van Het Kruispunt meestal al te wachten.

Vorige week dinsdag maar liefst 17 personen! Ook sluiten zich regelmatig nieuwe mensen bij de groep aan, waardoor het aantal koffiedrinkers gestaag stijgt. Er wordt koffie en thee uitgedeeld met de nodige staafjes suiker en melkpoeder. Natuurlijk is er ook iets lekkers bij; een gevulde koek of ontbijtkoek. Bij warm weer worden er ook gekoelde frisdranken of water met een zakje chips uitgedeeld.

Er is ruimte voor een praatje, een luisterend oor en gezelligheid.

Na een uur of anderhalf in het park maakt de koffiekar nog een ronde door de stad en wordt er koffie geschonken aan dak- en thuisloze mensen op diverse plekken waaronder het centrum, de Waalbrug en de bankjes langs de Waal.

Gezien de waardering van de mensen en de behoefte aan een praatje en even samenkomen, gaat Het Kruispunt de komende tijd zeker door met de koffierondes!

Straatpastores Lucy en Rozanne