Ook een leuke manier om onze nieuwtjes te volgen: via Facebook!

Jaarverslag 2016

Het jaarverslag 2016 geeft een uitgebreid beeld van 'het mooie - en tegelijk razend ingewikkelde werk van het Kruispunt', zoals voorzitter Karlien Haak schrijft in het voorwoord.

Tegenvallers waren er genoeg in 2016: ziektes, mensen die wegvallen, zorgen om financieel rond te komen. Karlien Haak: 'En dat in een samenleving die soms zo hard lijkt. Waar mensen van de straat makkelijk worden weggezet als mislukt. “Het maakt niemand nog wat uit”, zong Appie in een hartverscheurend liedje bij de laatste herdenking op Jonkerbosch. “Hij is het allemaal zo moe. Want het maakt niemand nog wat uit.”

'Maar als ik terugkijk naar 2016, en als ik dit jaarverslag lees, dan overheerst dankbaarheid en trots. Op de mensen die stonden te stralen omdat ze hun levensverhaal op papier kregen en omdat het zulke prachtige boekjes werden. Op bezoekers die kleine stapjes vooruit zetten in hun leven en dat graag deelden met de mensen van Kruispunt. Trots op de rauwe kunst, de kwetsbare liedjes, de zelfgemaakte maaltijden, de bezoeken aan de gevangenis, de nieuwe vrijwilligers.'

'Hoe invoelbaar de tekst van Appie ‘het maakt niemand nog wat uit’. Het is niet waar. Het maakte hem wat uit, anders had hij daar niet gestaan. Het maakt ons wat uit. Ik hoop dat het gevoel is dat ook bij u als lezer overheerst, bij het lezen van dit kleurrijke jaarverslag van Kruispunt van 2016.'

Klik hier om het jaarverslag te lezen.

 

In memoriam: pater Fons Meijers msc 

Op 21 april 2017 overleed Fons Meijers, missionaris van het Heilig Hart, op zijn 77e verjaardag. Hij was één van de oprichters van het Kruispunt. Hij schreef zelf eens in een brief:

"Voor mezelf denk ik wel eens dat kwetsbare mensen
het beste in mij oproepen en zo van mij een goed mens maken.

Zonder dat ze zich ervan bewust zijn,
worden ze voor mij een soort
'wandelend' geweten, mij in ieder geval tot zegen."

Fons was geheel en al een missionaris van het Heilig Hart: barmhartigheid en trouw waren kernbegrippen van zijn leven. Hij sloot niemand uit: mensen van de straat, probleem-jongeren, vluchtelingen. Ze hoorden er allemaal bij. Wij geloven dan ook dat ook hij nu in een hemels gezelschap verkeert.

 

Jaarverslag 2015

Ons jaarverslag 2015 staat online, klik hier om het te lezen en bekijken.

Volg ons via